De bruin Groen en Bestrating
Meer dan alleen tuinen

Vijver en zwembad

De Bruin-Tuinen is gespecialiseerd in het aanleggen van koi vijvers, siervijvers en zwemvijvers. Ook het renoveren of onderhouden van uw bestaande vijver en/of filtersysteem is mogelijk. 

De Bruin-Tuinen maakt niet alleen uw vijver naar wens, maar levert ook alle materialen die daar voor nodig zijn zoals folie, filtersystemen, vlonderhout, randafwerking, ornamenten, rotsen, verlichting, enz.


Neem contact met ons op en informeer naar de vele mogelijkheden die De Bruin-tuinen u te bieden heeft om uw vijver aan al uw wensen te laten voldoen. Graag maken wij voor u een vrijblijvende offerte.

 

Aangezien de aanleg van een vijver maatwerk is, vergt iedere aanvraag een eigen benadering. Na een eerste afspraak zullen wij samen met u uw wensen bespreken en kunnen wij tevens de mogelijkheden op locatie bekijken. Aan de hand hiervan zullen wij een passend advies geven in de vorm van een offerte.

 

Koivijver
Bent u een liefhebber van koi karpers? Dan is een koivijver zeker iets voor u. De gemiddelde koivijver heeft een waterinhoud van zo’n 10 - 20m3. DIt vanwege het feit dat de koikarper voldoende ruimte nodig heeft. De richtlijnen voor de visbezetting van de koivijver is 1 koikarper per 1.000 liter water. Om ook in de winter te overleven bedraagt de ideale diepte minimaal 1,50 meter. Een koikarper is een plantenvreter en wroet graag in uw vijver. Vandaar dat u weinig tot geen planten zult aantreffen in een koivijver, de meeste planten zullen het namelijk niet overleven. Vanwege de snelle groei van de koikarper en de hoeveelheid afvalstoffen die de vis produceert is een filter voor een koivijver noodzakelijk.

Siervijver
Zoekt u een combinatie van vissen en planten, kijkt u dan eens naar de mogelijkheden van een siervijver. Vergeleken met een koivijver kunnen er in een siervijver meer vissen gehouden worden in dezelfde hoeveelheid water. Er zijn diverse vissoorten mogelijk waaronder de goudvis, shubunkin, sarasa en goudwinde. Voor deze vissoorten is een gemiddelde diepte van 80 cm aan te raden zodat zij ook in de winter kunnen overleven. Voor de diverse planten in uw vijver zijn verschillende dieptes van belang voor de ideale plantengroei. Om het water in een optimale conditie te houden is ook hier een filter noodzakelijk. 
Zwemvijver
Voor het zwemmen in een natuurlijke omgeving is een zwemvijver bijzonder geschikt. Een zwemvijver is geïntegreerd in uw tuin waardoor een natuurlijk effect ontstaat. Dit effect wordt versterkt door de mogelijkheid om een plantgedeelte toe te voegen aan uw zwemvijver. Ook hier is de waterkwaliteit belangrijk om een duik te nemen. Om een goede waterkwaliteit te krijgen en te behouden zijn afvoeren en filtersystemen ook hier noodzakelijk. Daarnaast is een goede filtratie van belang om uw persoonlijke gezondheid te waarborgen. De diepte van het zwemgedeelte bedraagt tussen de 1,5 tot 2 meter. Voor het verlengen van het zwemseizoen kan gebruik worden gemaakt van een vijververwarming. 

Plantenvijver
Een plantenvijver is een ondiepe vijver waar geen vissen voorkomen maar enkel planten. Deze vijver is een ideale leefomgeving voor insecten en kleine amfibieën. Dit soort vijvers komt ook voor naast koi- en siervijvers en dient dan als natuurlijke plantenfilter.